Cumartesi Nisan 27, 2024

YDG: "Direnişe Omuz Ver"

kaypakkaya-partizan
Kobanê saldırılarına karşı direnişe destek vermek ve TC’nin IŞİD’e sunduğu desteği engelleyebilmek için gece/gündüz demeden sınırda bekleyen halkı yalnız bırakmayan ve direnişin bir parçası olan YDG’liler, gözlemlerini bir yazıyla gazetemize ulaştırdı. YDG’nin gönderdiği yazıyı olduğu gibi yayınlıyoruz.

 

"Her Yerden Direnişe Omuz Ver!

IŞİD çetelerinin Kobanê’ye dönük saldırılarının keskinleştiği 25. gündeyiz. Bu süreç içerisinde YDG olarak dönüşümlü bir şekilde her alanımızdan beslenerek Kobanê sınırına geldik. Kobanê’de yaşanan direnişe omuz vermek; hem de bu direnişi her yere taşıma perspektifiyle hareket ettik.

Bugün IŞİD çeteleri saldırılarını hala yoğun bir şekilde devam ederken TC de bu saldırıların bir parçası olarak kendi sınır hattında saldırmaya devam etmektedir.

25 gündür IŞİD çetelerine, Türkiye’den giden lojistik ve askeri her türlü desteği kırmak için sınırda nöbet tutan halka saldıran TC askerleri hala saldırılarına devam ederken; IŞİD çetelerine dost, YPG/YPJ savaşçılarına ise düşman gözüyle bakarak hareket etmektedir. Bu bakışla sınır hattında hareket eden TC; YPG/YPJ savaşçılarına yer yer ateş açmakta, gelen yaralıları içeri almamaktadır. Sınır kapılarında bekletilen gerillalar hayatlarını kaybederken; IŞİD çeteleri kontrolü bir şekilde tedavi edilmektedir. IŞİD çetelerinin geçişlerine engel olmak için sınırda bulunan halka ise saldırılar düzenlenmekte ve yer yer köyler boşaltılmaktadır.

TC’nin bütün saldırılarına rağmen Kobanê direnişini ülkenin dört bir yanında serhildanlarla karşılık veren halk; bugün hala sınırda bekleyişine devam etmektedir. Çeşitli eylemler ve etkinliklerle sınır hattında bekleyen halk gerillalara moral vermek için yakın bölgelerden sloganlar ve marşlarla insan zinciri de oluşturmaktadır. Bugünde Etmanek köyünde saat 11.00 civarlarında saygı duruşuyla başlayan insan zinciri halaylarla bitirildi. YDG, Partizan ve BDSP de bu eylemde yer aldı.

Ayrıca bugün (10.10.2014) YPG güçlerinden aldığımız bilgilere güre IŞİD çeteleri 3 noktadan saldırılarına devam etmektedir. En etkili düzenledikleri saldırılar ise doğu ve güney cephesinden gerçekleştirilmektedir. Durumun iyi olduğunu belirten YPG/YPJ güçleri, yapılan bütün saldırıların geri püskürtüldüğünü de belirtti. Şehir içine ise giremeyen çeteler yer yer sızma eylemleri geçekleştirmeye çalıştıklarını ve bu eylemleri başarısızlıkla sonuçlandığını da belitten YPG güçleri; IŞİD çetelerinin, Türkiye sınırında bulunan, YPG/YPJ denetiminde olan Mürşitpınar sınır kapısını almaya çalıştıklarını ve buradan YPG güçlerini çembere almaya çalıştıklarını belirtti. Fakat bütün çabalarının YPG/YPJ güçleri tarafından boşa çıkarıldığını da belirten YPG güçleri şimdiye kadar Koalisyon tarafından yapılan hava saldırılarının boş yerleri vurduğunu ve son 3 gündür etkili bombardıman yaptıklarını da belirtti. Bu son üç gündür Koalisyon tarafından etkili bir şekilde yapılan hava saldırıları ise Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede yapılan şehir serhildanlarının etkisiyle yapıldığını düşünüyoruz.

Biz YDG’liler olarak sınır hattında direnişin bir parçası olarak elde ettiğimiz bilgileri paylaşmaya ve direnişi göğüsleyerek büyütmeye devam edeceğiz. Tüm herkesi bu direnişin bir barçası olmaya çağırıyoruz"

 

1281