Salı Mart 19, 2024

YDG: "Nubar Ozanyan yoldaşın yaşamı mücadelemize rehber olacaktır!"

kaypakkaya-partizan
Rojava'da devrimci savaş göreviniyerine getirirken ölümsüzleşen TKP/ML TİKKO komutanı Nubar Ozanyan(Orhan Bakırciyan) için Yeni Demokrat Gençlik bir açıklama yayınladı. Tam metni şu şekilde;

 

"Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı verilen destansı savaş sürerken 14 Ağustos günü Ermeni halkının yiğit fedaisi, Proletarya Partisi'nin fedakâr neferi, komutan Nubar Ozanyan(Orhan Bakırciyan) yoldaş ölümsüzler kervanına katıldı. Rojava direnişinin komutanı, devrimin usta örgütçüsü olan Nubar yoldaş, Kobanê'den Rakka'ya savaşın her anında yerini alarak halkın özgürlük çığlıklarının adeta sesi soluğu oldu.

Biliyoruz ki özgürlük ve kurtuluş uğruna verilen bu mücadele, sayısız halk kahramanını bağrında yetiştirdi. Ancak bazıları vardır ki, onlar yaşamlarının anlamı ve kaynağını devrimci mücadele içerisinde bulurlar. Yaşamları ile mücadelede farklı bir evreye gelirken, aynı zamanda yeni devrimci yaşamlara da rehberlik ederler. İşte Nubar yoldaş tamda bu özelliklere sahip, yaşamı ile mücadeleyi birleştirmiş bir devrimci idi. O, nasıl yaşanılmalı sorusuna verilen en doğru cevaptı. 40 yıllık devrimci yaşamında daima mücadele alanlarını kendisine mesken tutan Nubar yoldaş, hep koruduğu Ermeni kimliği ile Filistin'ten Karabağ'a, Irak Kürdistan'ından Rojava'ya enternasyonalizm bayrağını tutmuş, ezilen halkların kurtuluş umudunu perçinlemiştir. Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı sayısız eyleme katılmış, devrimin büyüyüp gelişmesine özverili bir biçimde katkıda bulunmuştur. Deneyim ve tecrübelerini yeni devrimci yaşamlar ile buluşturmaktan geri durmayan Nubar yoldaş, hep öğrenen, öğrendikçe de öğreten olmuştur.

Aliboğazı'nda düşen 12'lerin özgürlük ve kurtuluş düşü, şimdi Nubar yoldaşın ki ile birleşti. Onların düşlerini gerçeğe dönüştürmek ise bugün halk gençliğinin temel görevidir. Bu görevi yerine getirmek ise ancak onların yaşamlarını rehber edinerek gerçekleşebilir.

Bugün Nubar yoldaşı anlamak, yaşamın belli bir anını değil her anını mücadeleye adamaktır. Kavgayı daima ileriye taşımak, yeni alanlar açmak demektir. Bugün onu anlamak, fırtınalar içinde bıçak sırtında geçen süreçlerde mücadeleye daha fazla sarılmak, görev ve sorumluluklarımızdan kaçmamak, mücadeleyi mücadele alanlarında göstermek demektir. Bugün onu anlamak, bürokratizm ve liberalizme savaş açmak, kavganın hep ön mevzilerinde yer almak demektir. Halk gençliği olarak onun devrimci yaşamını rehber edinecek, mücadelemizi büyüteceğiz.

Nubar Ozanyan ölümsüzdür!

Halk savaşçıları ölümsüzdür!

Yaşasın Rojava devrimimiz!

Yeni Demokrat Gençlik"

751