Cuma Eylül 20, 2024

Faşist saldırılar hız kesmiyor

kaypakkaya-partizan
Bolu, Afyon, Erzurum ve Kocaeli’de öğrencilere yönelik faşist saldırılar sürüyor. Kocatepe Üniversitesi’ndeki saldırıda 1’i ağır 5 öğrenci yaralandı. İHD Afyon’a heyet gönderdi

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Meslek Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan Kürt öğrencilere, ırkçı bir öğrenci grubu tarafından önceki gün saldırı gerçekleştirildi. Çarşı merkezinde bulunan İmaret Cami yanında bulunan kafede oturan Kürt öğrenciler Halil Çeçen, Mehmet Yılmaz, Emrah Çelik, Ahmet Esat ve Ferhat Keserci’nin yanına gelen 40-50 kişilik grubun, Kürt öğrencilere sebepsiz yere bıçak ve sopalarla saldırdığı belirtildi. Çıkan olaylarda Halil Çeçen adlı öğrencinin başına darbe aldığı ve kafatasında çökme olduğu belirtilirken, Çeçen’in Afyon Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı belirtildi. Diğer 4 öğrencinin de çeşitli yerlerinden yaralandığı ve hastane de ayakta tedavi edildiği bildirildi.

CAN GÜVENLİĞİ YOK
Öğrencilerden Mehmet Yılmaz ise, kent merkezinde bulunan Milli Birlik Polis Karakolu’nda ifade verdi. Yılmaz, Afyon’da şu anda can güvenliklerinin olmadığını ve yetkililerin kendilerine yardımcı olması çağrısında bulundu.
25-26 Aralık tarihlerinde de okul dışından getirildikleri öğrenilen ırkçı grup, satır, sopa ve bıçaklarla Kürt öğrencilere saldırmış, olaylarda çok sayıda öğrenci yaralanmıştı.

ERZURUM’DA EVLERE GİRDİLER
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde son bir haftadır Kürt öğrencilere dönük artan ülkücü saldırılar bu kez mahallelere taştı. Önceki gün üniversitedeki saldırının ardından akşam saatlerinde Yenişehir Elektrikçiler durağında bir Kürt öğrencinin evine yapılan saldırı sonrasında Hacı Ahmet Mahallesi’nde de Sevcan Tokgöz adlı Kürt öğrencinin kaldığı eve saldırıda bulunuldu. Evin önüne araçlarla gelen 15-20 kişilik grup, içeri girmek üzere kapıları tekmeleyerek zorladı. Başaramayınca bu kez evin camlarını taşladı.
Telefonla arkadaşlarına haber vermesi üzerine saldırganların kaçtığını belirten Tokgöz, “Biz burada kavga istemiyoruz fakat bunlar provokasyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Kapımızı zorlayanlar ve camları kıranlar, ‘Burada okumayacaksınız, Erzurum bölücülerden temizlenecek’ diyordu” dedi.
Bolu ve Kocaeli’ndeki saldırılarda da çok sayıda öğrenci yaralandı.

1744