Cuma Eylül 20, 2024

Devrimci tutsak Aysel Koç hak gasplarına dikkat çekti

kaypakkaya-partizan
Hapishanelerde tutulan devrimci tutsaklara yönelik iletişim ve görüş yasakları devam ediyor. Elbistan E Tipi Hapishanesi’nde tutulan devrimci tutsak Aysel Koç’un kendisine yönelik hak gasplarına dikkat çekmek için gazetemize gönderdiği faks, hapishane yönetimi tarafından engellendi

 

Elbistan E Tipi Hapishanesi’nde tutulan devrimci tutsak Aysel Koç gazetemize gönderdiği faksla tutsaklara yönelik baskılara dikkat çekerek dışarıda ezilen halklara dayatılan baskıların hapishanelerde ise devrimci tutsaklara dayatıldığını açıkladı. Çeşitli baskıların ve sindirme politikalarının bir sonucu olarak devrimci tutsaklara iletişim ‘cezaları’, tedavilerinin engellenmesi vb. gibi ‘cezaların’ verildiğini belirten Koç, bütün bu baskılara karşın devrimci tutsakların onurlu mücadelesinden taviz vermeden mücadele ettiğini anlattı.

Hastanede tedavisi engellendi

Koç gazetemize gönderdiği faksla kendisine yönelik hak gasplarına dikkat çekmek için hapishaneden gönderdiği faksların hapishane yönetimi tarafından engellendiğini belirtti. Epilepsi hastası olması nedeniyle sık sık hastaneye gitmek zorunda kaldığını belirten Koç, hastanede iyileşmesi gerekirken durumunun daha da kötüye gittiğini anlattı. Hastaneden hapishaneye götürülürken bir metrelik alana konulan kamerayı kapattığı için darp edilerek hakaretlere uğradıklarını açıklayan Koç, yolculuk sırasında kelepçelerin açılmadığını aksine daha da sıkıldığını anlattı.

Mahkemeye götürülürken darp edildi

Koç, bütün bu baskıların ve sindirme politikalarının yanı sıra, ayları bulan iletişim ve görüş yasaklarıyla tecridin dayatıldığını ifade etti. Devrimci tutsaklara yönelik baskılara da dikkat çeken Koç, x-ray cihazları ötmediği halde, hapishanelerde ayakkabı çıkarma zorunluluğu getirildiğini anlattı.

Koç, kamera kapatması nedeniyle hakkında açılan soruşturma nedeniyle darp edildiğini ve ayakkabılarının zorla çıkarılarak çıplak ayakla mahkemeye götürüldüğünü belirtti. Bu durumu gören savcıya suç duyurusunda bulunduğunu ancak savcının “Arkadaşlar tutanak tutmuştur gerek yok” şeklinde ifadelerle suç duyurusunu kabul etmediğini anlattı. Darp raporu alma talebinin ise “Kameralar her şeyi kaydetmiştir” denilerek reddedildiğini ve 2 aylık görüş yasağının onaylandığını açıkladı. Hapishaneye götürüldüğünde de tehdit edildiğini anlatan Koç, darp edilmesi nedeniyle yürürken ayağının aksadığını, ayağıyla ilgili tedavisinin de bilinçli olarak engellendiğini söyledi.

Koç gazetemize gönderdiği faksta son olarak, devrimci tutsaklara yönelik baskılara karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığında olduklarını açıkladı. 

Kaynak:Halkin Günlügü

2010