Cuma Eylül 20, 2024

DHKC Açıklama: 421

kaypakkaya-partizan
Yunanistan’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na Yönelik Eylem Yapacağımız Haberi Yalandır!

 

Hürriyet Gazetesi Başta Olmak Üzere,

Yazılı ve Görsel Basında Yer Alan;

Yunanistan’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na Yönelik Eylem Yapacağımız Haberi Yalandır!

Baştan Sona Düzmecedir!

Bu Haber, Yunanistan Devleti’nin Emperyalistlere Ve Türkiye Faşizmine Yaranmak İçinYaptırdığı Uydurma Bir Haberdir!

YENİ KOMPLOLAR İÇİN ZEMİN HAZIRLIĞIDIR!

KOMPLO HAZIRLIKLARINI TEŞHİR ETMEYE,

FAŞİZME VE EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRME DEVAM EDECEĞİZ!

8 Ocak 2014 tarihli Hürriyet gazetesinde haber şöyle yer alıyor:

 

“DHKP-C'nin geçen ay Atina'yı ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na suikast hazırlığının bir son dakika operasyonuyla engellendiği iddiası Ankara'yı hareketlendirdi.

Yunanistan'da yayınlanan Parapolitika Gazetesi'nin 3 Ocak tarihli sayısına göre,

Davutoğlu gelmeden 4 gün önce başlayan güvenlik operasyonu, bakan ülkeden ayrılana kadar sürdü. Yunan Başbakanı Antonis Samaras, Türk heyeti 13 Aralık'ta Atina'dan ayrılana dek olağanüstü hal ilan etti, tüm randevularını iptal ederek makamında adım adım Davutoğlu'nun şehirdeki rotasını takip etti.

Davutoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan Ata uçağı Atina’ya inmeden yaklaşık 42 saat önce 26 yaşındaki Türk vatandaşı A. B. yakalandı. Sorgulama sürerken A.B’nin üzerinden çıkan SIM kartların kayıtlı olduğu telefonlardan yapılan görüşmeler mercek altına alında. Konuşmalar deşifre edilince suikastı gerçekleştirmeye hazırlandığı düşünülen iki şüphelinin kimlikleri 12 saat içinde ortaya çıkartıldı. Söz konusu kişiler Davutoğlu’nun ziyaretinden 24 saat önce gözaltına alındı ancak tutuklanmadı. Ata uçağı geri dönüş için havalanana kadar iki şüpheli kaldıkları küçük apartman dairesinde tutuldu. Daha sonra sınır dışı edilerek Parapolitika’nında ismini açıklamadığı bir ülkeye gönderildi.” (Hürriyet, 8 Ocak 2014)

1- Yukarıda aktardığımız haberin tamamı düzmece yalan haberdir. Yunanistan polisi tarafından Parapolitika gazetesine maksatlı yaptırılmış haberdir.

2- Örgütümüz Türkiye faşizmine ve emperyalizme karşı BAĞIMSIZ DEMOKRATİK HALK İKTİDARI için mücadele etmektedir.

3- Yunanistan devleti Türkiye faşizminin ve başta Amerika olmak üzere emperyalistlerin örgütümüze olan düşmanlığını bilmektedir ve bu tür düzmece haberlerle örgütümüz üzerinden kendini emperyalistlere ve işbirlikçi Türkiye oligarşisine pazarlamaktadır.

4- Örgütümüzün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na yönelik bahsi geçen Yunanistan ziyaretinde hiçbir eylem girişimi olmamıştır.

5- Ne söz edilen tarihlerde örgütümüze yönelik böyle bir operasyon yaşanmış, ne de herhangi bir yoldaşımız gözaltına alınıp, sınır dışı edilmiştir.

6- Haberlerde sözü edilen; gözaltına alındığı ve hatta sınır dışı edildiği iddia edilen A.B. isimli bir yoldaşımız bir yana, bir taraftarımız bile bulunmamaktadır Yunanistan topraklarında…

 

7- Yunanistan devleti emperyalistlerin ve Türkiye’deki faşist AKP iktidarının gözüne gerebilmek için Yunanistan’daki devrimci-demokrat kişilere yönelik yeni komplo ve saldırılarına da zemin hazırlamaktadır...

8- Yunanistan devletine sesleniyoruz;

Emperyalistlere ve Türkiye faşizmine kendinizi pazarlamak için örgütümüz üzerinden hesaplar yapmaktan vazgeçin... Emperyalistlerden ve işbirlikçi AKP iktidarından elde edeceğiniz çıkarlarınız için devrimci, demokrat, ilerici insanlara saldırmaktan vazgeçin.

Düzmece belgelerle, komplolarla bizi dizi getiremezsiniz.

9- Kardeş Yunan halkına sesleniyoruz;

İşbirlikçi Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras hükümetinin Türkiye faşizmine ve emperyalizme karşı savaşan örgütümüze saldırmasına sessiz kalmayın.. Samaras hükümeti örgütümüz hakkında yalan haber üreterek kendini pazarlamaktadır, yeni komplo hazırlıkları yapmaktadır… Ancak asıl olarak pazarladığı Yunan halkının yurdu, emeği ve alın teridir. Onuru, namusu, tarihidir devrimciler Yunan halkının… Vatanınızın, onurunuzun, alın terinizin peşkeş çekilmesine sessiz kalmayın.

10- Türkiyeli yazılı ve görsel basın organlarında çalışan basın emekçileri; devrimcilere yapılacak komplolara zemin hazırlamayın, komplolara ortak olmayın. Emeğinizi faşizmin ve emperyalizmin komplo hazırlığı; katliam, tutsaklık, işkenceleri için değil, halk için faşizme karşı mücadele edenler için kullanın. Faşİzmİn ve amerİkan emperyalİzmİn Medya patronlarının uşağı olmayın. Halkın yanında, halkın onurlu evlatları devrimcilerin yanında yer alın.

DEVRİMCİ HALK KURTULUŞ CEPHESİ

Tarih: 10 Ocak 2014 Açıklama: 421

1550