Pazartesi Eylül 16, 2024

Nubar Ozanyan, mezarı başında anıldı

kaypakkaya haber
Nubar Ozanyan ölümsüzlüğünün 7. yıldönümünde Ş.Nubar Ozanyan Ermeni Tugayı ve Kültür Merkezi tarafından Derik’te Ş. Xebat Şehitliği’nde bulunan kabri başında anıldı.

 

TKP-ML TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan ölümsüzlüğünün 7. yıldönümünde Ş.Nubar Ozanyan Ermeni Tugayı ve Kültür Merkezi tarafından Derik’te Ş. Xebat Şehitliği’nde bulunan kabri başında anıldı.

Tugay savaşçılarının gerçekleştirdiği askeri törenin ardından savaşçılar ve Kültür Merkezi faaliyetçileri ellerinde Ermeni fedailerinin ve Nubar Ozanyan’ın fotoğraflarının bulunduğu “Biz sonuna kadar şehitlerimizin yolunun takipçisi olacağız” yazılı pankartla mezarı başına kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Anma, mumların yakılmasının ardından Nubar Ozanyan şahsında ölümsüzleşen tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından Ş.Nubar Ozanyan Ermeni Tugayı ve Kültür Merkezi adına konuşan Levon Azgaldyan, ölümsüzlüğünün 7. yıldönümünde onun savaşçıları ve öğrencileri olarak Nubar Ozanyan’ı büyük bir minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.

Şehit Nubar’ın 61 yıllık yaşamının sürekli mücadeleyle dolu olduğu zulüm ve sömürü düzenini yıkmak için mücadeleyi ve devrimi kendisine esas aldığını ifade eden Azgaldyan, Ozanyan’ın Ermeni ulusuna mensup bir devrimci olarak sadece Ermeni halkına yönelik değil, Kürt, Arap, Türk, Süryani, Asuri ve Ezidi halklarına yönelik saldırılara karşı durduğuna da vurgu yaptı.

Levon Azgaldyan konuşmasını “Dersim’de, Filistin’de, Artsakh’ta, Irak Kürdistanı’nda son olarak da üzerinde yaşadığımız Rojava topraklarında DAİŞ çetelerine karşı ezilen halklarla birlikte en ön saflarda savaştı” sözleriyle sürdürdü. Nubar Ozanyan’ın bu mücadele içinde soykırım gerçekliği unutturulmaya çalışan Ermeni halkını biraraya getirme fikrinin yanında tüm ezilen halkların birlikte mücadele etmesini de savunduğunu söyleyen Azgaldyan, “Bugün var olmamızın birarada olmamızın mücadele uğrunda can feda ölümsüzleşenlerin dökülen kanları sayesindedir” dedi.

Nubar Ozanyan’ın halklar için mücadele yolu olduğu, ezilenlerin kurtuluşunun Ozanyan’ın çizgisinde olduğu, onu örnek alarak mücadele hayatından tecrübeler edinerek onun çizgisinin devamcıları olduklarını belirten Azgaldyan, konuşmasında “Bizleri bölmeye, yok etmeye çalışan emperyalist kapitalist sistemi ve işgalci Türk devletini yok edinceye kadar şehitlerin yolunda mücadeleyi sürdüreceğimize söz veriyoruz” vurgularına yer verdi. Anma Kürtçe, Arapça ve Ermenice atılan “Şehid Namirin”, “Nubar Ozanyan ölümsüzdür”, “Vardık, varız, çoğalacağız” sloganlarıyla son buldu.

Nubar Ozanyan, Qamışlo’da adı verilen sokakta anıldı

Nubar Ozanyan, Qamışlo’da bulunan ve adının verildiği sokakta da anıldı. Kültür Merkezi’nin emekçileri Nubar Ozanyan sokağında kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada Kuzey ve Doğu Suriye’de önemli merkezlerden birisi olan Qamışlo’da böylesi bir sokağa isminin verilmesin önemli olduğu üzerinde duruldu. Kentte Kürt, Ermeni, Asuri/Süryani, Arap halklarının birarada yaşadığı ve burada Nubar Ozanyan’ın da halkları birarada tutan önemli öncü kişiliklerden birisi olduğunun altı çizildi.

405