Cuma Eylül 20, 2024

DHKC;Açıklama: 422

kaypakkaya-partizan
Basında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bazı politikacılara yönelik suikast düzenleyeceğimiz haberleri yalandır!

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “bana suikast yapacaklar” açıklamasının ardından 28 Ocak Tarihli burjuva basında örgütümüze ilişkin uydurma haberler yapıldı.

Örneğin 28 Ocak tarihli Sabah gazetesinde çıkan haberde şöyle deniliyor: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, “bana suikast yapacaklar” dediği olayın perde arkasında, Yunanistan’dan biri kadın üç DHKP-C militanının seçim öncesi suikast planları yaptığı bilgisi iddia edildi. İstihbarat kaynaklarına göre seçim öncesi kaos ortamı amaçlayan odakların suikastlarda DHKP-C “terör” örgütünü taşeron olarak kullanmayı planladıkları ve devlet büyükleriyle siyasi parti liderlerine suikast yapacağı iddia edildi.”

Halkımıza Duyurulur;

1- Basında çıkan “suikast düzenleyeceğimize” ilişkin haberlerin hepsi yalandır.

2- Halk düşmanları suçlarını biliyorlar ve bu tür yalan haberlerle kendilerince “güvenlik önlemlerini arttırmak istiyorlar...

3- “Suikast düzenlenecek” haberleri ile “mağduriyet” üzerinden politika yaparak kendi pisliklerinin üzerini örtmeye çalışıyorlar...

4- Halka ve örgütümüze yönelik saldırıları “suikast” yalanı ile meşrulaştırmak istiyorlar.

5- Bu tür yalan haberlerle devrimcilere ve demokratik kurumlara yönelik saldırılara zemin hazırlıyorlar.

6- Halka ve devrimcilere karşı suç işleyen tüm halk düşmanları işledikleri suça göre örgütümüzün hedefidir.

7- Örgütümüz hedeflerini hiçbir zaman gizlememiş, önceden ilan etmiştir. AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mafya artığı Melih Gökçek elbette görevde bulunduğu sürece halk düşmanı birçok politikayı hayata geçirmiştir. Sadece son süreçte halkın taleplerini hiçe sayarak ODTÜ arazisi içinden geçirilen yol bunlardan birisi... Elbette yaptıklarını, halk düşmanlığını yanına bırakmayacağız. Ancak bugün için Melih Gökçek ne siyasi, ne askeri olarak hedeflerimiz arasında değildir.

Sonuç olarak;

Basında çıkan bu haberlerin tamamı yalandır. Başta Melih Gökçek olmak üzere AKP’lilere sesleniyoruz;

ÖRGÜTÜMÜZ ÜZERİNDEN MAĞDURİYET ROLÜNE BÜRÜNEREK POLİTİKA YAPMAKTAN VAZGEÇİN!

DEVRİMCİ HALK KURTULUŞ CEPHESİ

 

Tarih: 31 Ocak 2014

Açıklama: 422

 

2122