Cuma Eylül 20, 2024

Esenyurt'ta MHP'lilere Saldırıda Bir Kişi Öldü

kaypakkaya-partizan
MHP'nin Esenyurt'taki açılışında düzenlenen silahlı saldırıda basın danışmanı Cengiz Akyıldız hayatını kaybetti.

 

Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

Saldırıda, yedi MHP'li de yaralandı. Asayiş ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada polis olayla ilgili altı kişiyi gözaltına aldı. İddialara göre açılıştan önce partililerle bir grup arasında tartışma çıkmıştı.

Akyıldız’ın ölümünden sonra bir grup MHP'li Esenyurt Devlet Hastanesi’ne gelerek “Vur de vuralım. Öl de ölelim” sloganı attı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, konuyla ilgili “Orada PKK’lılar var. Büromuzun açılışında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup. Seçim irtibat bürosu açılırken tahrikler oluyor. Elleri silahlı, taşlı, bıçaklı bir grup, gelip ateş açıyor. Cengiz Akyıldız kalbinin üstünden tek kurşunla vuruluyor” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise tüm MHP'lileri itidale çağırdı.

"Olayın arzu edilmeyen boyutlara ulaşmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu, açılım denilen sürecin geldiği noktadır. Başbakanın bu olayı ibretle takip etmesi gerekir."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, twitter adresinden yaptığı açıklamada, "Esenyurt ilçemizde MHP'nin seçim bürosuna yapılan saldırı seçim güvenliğimize yapılan önemli bir provokasyondur" dedi. (NV)Bianet

2246