Cuma Eylül 20, 2024

Grup Yorum 1 Şubat'da Almanya'da

kaypakkaya-partizan
Grup Yorum 1 Şubat'da Almanya'da Irkçılıga Karşı Tek Ses Tek Yürek Diyecek

 

Büyüktür Halkın Elleri…

5 yıl aradan sonra yeni albümümüz ‘‘Halkın Elleri‘‘ ile geldik huzurunuza. Bu 5 yılda emekçi halklarımızın yaşadığı acıları, zulmü, direnci,kavgayı,kahramanlıkları yüreğimizde biriktirerek geldik.

Büyüktür Halkın Elleri… Gözaltılar, baskınlar, tutsaklıklar yaşadık… Haziran’da ayaklanan halkın öfkesine kattık sesimizi. Kültür merkezimiz basılıp bütün kayıtlarımızı çaldılar. Vermediler.

Vazgeçemezdik…yeniden hızla sil baştan hazırladık herşeyi… Dostlarımız o kadar çok ki. Dostlarımızın elleri uzandı katkı sundu çalışmamıza.

Çok rahatsız ettik halkları sömüren, sömürülerinin devamı için onları uyutan, birbirine düşüren, ırkçı saldırılarla korku yaratıp bölen ve teslim almaya calışanları. Faşizm ve emperyalizm birbirini destekleyerek sürdürürken baskılarını, halkların ellerini birleştirme mücadelemiz de büyüdü.

55 bindik İnönü Stadyumunda, sonra Bakırköy’de önce 150 bin, sonra 350 bin daha sonra 500 bin olduk. Haziran‘a aktık öylece…

Avrupa’da‘‘ Irkçılığa Karşı Tek Ses Tek Yürek‘‘ olmak için sıvadık kollarımızı. Düsseldorf’ta 12 bin olduk, Oberhausen’da 14 bin. Haziran’a kattık bu sesi de…

Albümümüzle ve yüreğimizle geliyoruz:

1 Şubat 2014 Cumartesi günü

 

Aachen-Würselen- Royal Event Center’da hep birlikte bir kez daha inançla haykıracağız.

"Madem ki insandır düşleri gerçek yapan

Kurabiliriz o zaman dünyayı yeni baştan"

1877