Cuma Eylül 20, 2024

Gülsuyu/Gülensu halkı:Yaşam alanlarımızı savunuyoruz!

kaypakkaya-partizan
Gülsuyu/Gülensu halkı yaşam alanlarını savunduklarını ve çetelere karşı mücadele edeceklerini duyurmak için Maltepe Meydanı'na yürüdü

 

Maltepe/Gülsuyu-Gülensu emekçileri rantsal dönüşüme, çete saldırılarına ve yozlaştırmaya karşı "Yaşam alanlarımızı savunuyoruz!" yazılı pankartla bugün bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Kentsel Dönüşüm adı altında yerlerinden sürülmek istenen işçi ve emekçiler, yaşam alanlarını savunacaklarını ve çetelere geçit vermeyeceklerini bir kez daha belirttiler. Gülensu’da bir araya gelen mahalle sakinleri, Maltepe Meydanı’na doğru sloganlarla yürüyüşe geçtiler. Maltepe Gezi Direniş Forumu ve Uğur Mumcu Forumu’nun da destek verdiği eylem de sık sık “ Evime, komşuma, mahalleme dokunma!”, “ Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk!”, “ Halka değil çetelere barikat” “Hasan Ferit Gedik ölümsüzdür!” sloganları atıldı.

Basın açıklaması öncesinde yapılan konuşmalarda, mahallede çete saldırılarının devam ettiği ve devlet tarafından bu çetelerin desteklendikleri vurgulanarak, Gülsuyu/Gülensu işçi ve emekçilerinin yaşadıkları alanı terk etmemekte ve çetelere karşı mücadele etmekte kararlı oldukları belirtildi.

Basın açıklamasını Gülsuyu/Gülensu Mahalle Meclisi adına Enver Delibaş okudu. Çetelere karşı mücadele de birçok devrimcinin tutuklandığını belirten Delibaş, çetelerin ve onlara destek verenlerin yargılanması, tutuklanan devrimcilerin serbest bırakılması ve mahallede ki polis ablukasının son bulmasını istediklerini belirtti.
Basın açıklamasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

Eyleme Alınteri, Partizan, ESP, Gülsuyu Dayanışma Merkezi (GÜLDAM), Gülsuyu-Gülensu Güzelleştirme Derneği, BDP, HDP, Maltepe Gezi Direnişi Forumu, Uğur Mumcu Forumu, Sokak Kültür Derneği ve İşçi-Der katıldı. 

1836