Cuma Eylül 20, 2024

Hozat halkı küfürbaz kaymakamı uyardı

kaypakkaya-partizan
Hozat’ta görev yaparken, kaymakamın eşinin ders sırasında hakaretlerine uğrayan eğitim emekçisi Hacer Doğan için sokaklara çıkan Hozat halkı ile devrimci ve demokratik kurumlar görevden alınan Doğan’ın görevine iadesini talep eden bir eylem gerçekleştirdi

 

Geçtiğimiz günlerde Hozat’ta görev yapan Eğitim-Sen üyesi ana sınıf öğretmeni Hacer Doğan’ın dersine kaymakamın eşi tarafından müdahale edilerek kendisine hakaretler yağdırılmıştı. Bu kez de kaymakamın Doğan’a yönelik açtığı soruşturma ve tehditler, Hozat halkının öfkesiyle karşılandı. 

Fişleme skandalıyla geçtiğimiz dönem ülke gündemine yerleşen Hozat kaymakamının ardından, yeni atanan kaymakam Muhlis Aslan’ın eğitimciye, eşiyle olan tartışması vesilesiyle saldırarak hakaretler yağdırması, Hacer öğretmenle yetinmeyerek iki eğitimci ve bir İş Kur personelini işinden uzaklaştırma çabaları, halkın ve eğitimcilerin dayanışmasıyla boşa çıkarıldı.  

‘Burası Dersim mümkünlü değil’

Yaşananların valiliğe yansımasının ardından Tunceli Valisi’yle görüşen eğitim emekçileri ve İş Kur personeline soruşturma gerekçelerinin kişisel boyutta geliştiği ve idari işlemlerin durdurulacağı bilgisi verildi. Yaşananları ve kaymakamın tutumunu teşhir etmek için bir eylem örgütleyen Eğitim-Sen Hozat Temsilciliği, Hozat halkının ve devrimci demokratik kurumların yoğun desteğiyle Kaymakamlık’a yürüdü.

“Meslek Onurumuza Sahip Çıkıyoruz Baskılar Bizi Yıldıramaz” pankartı açılarak Cumhuriyet Caddesi Remar önünde başlatılan yürüyüş sırasında kitle, “Kaymakam şaşırma sabrımızı taşırma”, “Burası Dersim mümkünlü değil”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarını attı.

Kaymakam özür dilemelidir

Cumhuriyet Meydanı’nda Eğitim-Sen Dersim Şubesi adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kendisini tam bir kral olarak gören kaymakamın ve eşinin faşizan uygulamalarına karşı sessiz kalmayacağımız, sonuna kadar mücadele edeceğimiz bilinmelidir. Açığa alınan arkadaşımız derhal görevine iade edilmeli. Kaymakam hakaret ettiği eğitim emekçisi arkadaşlarımızdan derhal özür dilemelidir. Kaymakam hakkındaki adli girişimlerimiz sonuna kadar devam edecektir.”

Açıklamanın ardından Kaymakamlık binası önüne yürüyen  kitle, kaymakamı yuhalayarak tepkisini dile getirirken, eğitim emekçileri de kalemlerini kırarak binanın kapısına attı. Öğrenci velileri de yaptığı konuşmalarla eğitim emekçilerine yönelik baskılara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.

2384