Nürnberg ve Augsburg`da İHSAN ELİAÇIK ile Paneller yapıldı !
Nürnberg`de yapılan panele 120 dinleyici, Augsburg`da ise 130 civarında dinleyici katıldı. Moderatörlüğünü Metin Ayçiçek`in yürüttüğü Nürnberg`deki panele konuşmacı olarak İhsan Eliaçık (Yazar ve anti-Kapitalist Müslüman Hareketin sözcülerinden), Metin Kayaoğlu (Teori ve Politika dergisi yazarı ) ve Mahmut Özkan (ATİK Temsilcisi) katıldı.
Moderatörlügünü Mahmut Özkan`ın yaptığı, Augsburg`daki Panelde ise, konuşmacılar olarak İhsan Eliaçık, Metin Kayaoğlu ve Ufuk Berdan ( ATiF Temsilcisi ) yer aldı.
Gerçekleşen Panellerde Rojova, IŞİD in yaptığı katliamlar, Demokratik İslam Konferansı, İslamın ve Müslümanlığın Türkiye`de ve Dünya’da nasıl algılandığına ilişkin değerlendirilmelerde bulunuldu, Türk devleti ve AKP hükümetinin faşizan uygulamaları, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, sürecin görevleri, ezilenlerin birlikte mücadele olanakları ve ittifaklarına ilişkin, tartışma ve değerlendirmeler yapıldı.
Gezi isyanı ile birlikte ortaya çıkan ve tüm ezilen toplumsal muhalif dinamiklerin birlikte davranabilme ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek gerektiğine dikkat çekildi.
İHSAN ELİAÇIK yaptığı değerlendirmelerde gecmiş yanlış yaklaşımlara karsı bir reddi miras başlattıklarını belirterek, Allaha inanan biri olarak tasavur ettiği sistemi ve cenneti 5 S olarak şöyle adlandırdı. ” Sınıfsız, Sınırsız, Sömürüsüz, Savaşsız, Saldırısız bir Dünya” Siz bu idealler icin mücadele ediyorsanız !.. Siz inaçlısınız demektir ve adı önemli değildir dedi.
METİN KAYAOGLU :” Türkiye de düzen değişikliğinin dinamikleri içinde olan, başta Kürtler olmak üzere, Aleviler, anti Kapitalist müslümanlar ve devrimci Komünistler birlikte mücadele etme olanaklarına kafa yormalıdır ”
METİN AYÇİÇEK : ” İhsan Eliaçık ın yaptığı gibi sorgulamaya ve gerçeğe ulasmaya çalışan tutumu selamlıyorum. Bu yaklaşım ezilenleri mücadelesinde ortaklaştırmaya hizmet eder. Bunun emarelerini Gezi direnişinde olumlu olarak gördük ”
MAHMUT ÖZKAN “Anti Kapitalist müslümanların ezilenlerin mücadelesine yönünü dönmesi anlamlı ve değerlidir.Bilimsel düşünüş, sorgulama ve şüphecilikle başlar. Sorgulayan insan doğruya ve gerçeğe yakınlaşır. Hayatın ve maddi gerceğin tüm çıplaklığıyla kavranması, ancak bilimsel diyalaktik tarihsel materyalist yaklaşımla mümkündür. ”
UFUK BERDAN ” İdeolojik olarak Dinle, Materyalistler uzlaşamaz,ancak politik olarak ortak ezilenlerin sokakta ve eylembirliklerinde mücadele ortaklığına ihtiyac var. ATİK ve ATİF olarak, Avrupa da Demokratik güçbirlikleri oluşturmaya yönelik ısrarlı çabalarımız buna örnektir ”
Dinleyici kitlenin yoğun ilgi ve merakı, sorulan sorulara verilen cevaplarla giderilmeye çalışıldı. Farklı görüşlerin ve önermelerin yapıcı bir şekilde tartışılması,düşünsel dünyalarda bilinenlerin yeniden sorgulanması yönünde olumlu bir işlev gören panellerin, Eylül ayı içerisinde de İhsan Eliaçık ında katılımıyla Mannheim, Frankfurt ve Duisburg`da yapılmaya devam edileceği belirtildi.