Cuma Eylül 20, 2024

İzmir’de Eğitim Çalışması

kaypakkaya-partizan
İzmir Yeni Demokrat Gençlik olarak iki haftada bir eğitim çalışması yapma kararı aldık ve ilk çalışmamızı 21 Ocak Salı günü gerçekleştirdik.

 

Konumuz “Devrimci eğitim ve bunun önemi” üzerine tartışmaların yürütülmesiyle başladı.

İlk olarak “devrimcilik nedir? , devrimci kime denir ?” cümlesi doğrultusunda sunumu yapan yoldaş arkadaşlarımıza sorular sordu. Devrimciliğe; belli bir program ve hedef dahilinde ezilenlerin saflarında ezenlere karşı mücadele etmek ve bu mücadele sürecinde meşru zeminleri kullanarak eskiyi yıkıp yeniyi inşa etmek olduğu üzerinden yorumlar yapıldı.

Sonuç olarak ise; reformist örgütlenmeler ve gerçek devrimci örgütlenmeler arasındaki ayrımı somut bir şekilde ortaya koymak  ve reformist, revizyonist örgütlenmelere karşı bir duruş sergilememiz gerektiğini, sosyo-ekonomik yapı bakımından ülkemizin durumunu nasıl gördüğümüz ve egemenlerin saldırılarına karşı nasıl bir mücadele stratejisi geliştirmemiz gerektiğini, her toplumda bilgiyi kendi çıkarları doğrultusunda  kullanan egemenlerin olduğu fakat; bir devrimcinin amacının ise bilgiyi halka aktarma ve halkın çıkarları doğrultusunda bilgiyi işlemesi gerektiğini, eskiyi yıkıp, yeniyi kurmak ve yeni olana adım atarken ilk önce değişimi kendimizde başlatmamız ve MLM biliminin daha iyi kavranması gerektiğini, anti-bilimsel ve yaşamdan soyut bir eğitim değil,  teorik bilgiye ve pratiğe dayalı eğitim sisteminin gerekliliğini, düşünsel yoğunlaşmayı kişiliğimize ve aynı zamanda örgütümüze kazandırmamız gerektiğini değişik açılardan yaklaşarak yoldaşlarımızla tartıştık ve neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Eğitim çalışmamıza burada son vererek ve 4 Şubat Salı günü merkezi eğitim çalışmamızın konusu olan “ulusal sorun” adlı konumuzu tartışacağımızı belirledik.

1661