Cumartesi Nisan 27, 2024

Hasan Gülbahar yalnız değildir

kaypakkaya-partizan
TÜRKİYE’NİN NELSON MANDELA’LARINDAN HASAN GÜLBAHAR ZİNDANDA

 

Bu gün akıl almaz bir haberle daha sarsıldık. Dört yanımız kan gölü haline gelmişken, AKP hükümeti 21 yıl sonra ülkeyi yeniden sıkıyönetimle, sokağa çıkma yasağı ile karartırken Hasan Gülbahar’ın önce gözaltına alındığını ve sonra apar topar hapishaneye götürüldüğünü öğrendik. Gülbahar’ın son olaylar nedeniyle tutuklandığını sanırken anladık ki olay farklıymış. Daha doğrusu ortada olay falan yokmuş.

Ankara 11. Ağır ceza mahkemesi 30 yıl tutsaklıktan sonra, 4. Yargı paketine eklenen bir yasa ila 12 Eylül’den beri tutsak olan bir gruba özgürlük yolunun açılmasına itiraz etmişti. Bu itiraz nedeniyle Hasan Gülbahar tahliye edilmemiş ancak üst mahkemeye başvuru ve kamuoyu oluşması sonucu dışarı çıkabilmişti.

Hasan Gülbahar 30 yıl sonra, dikkat edin 30 yıl -yazıyla otuz- sonra özgürlüğüne kavuşmuştu. Dünyada ilk ona giren bir rekora sahipti. Çıkınca hayata tutunmaya çalışmış, yarım bıraktığı eğitimine devam etmeye başlamış, bir işe yerleşmiş ve İHD Mersin Şubesinde yönetime gelmişti.

Ancak 1,5 yıl özgürlük, kötülük dağıtıcılarının gözüne batmış olmalı ki Gülbahar bu gün apar topar tutuklanıp Mersin hapishanesine konuldu.

Neden 11. Ağır ceza mahkemesinin yargıtaya itirazıymış. Kimsenin haberi olmadan süreç işlemiş ve 11. Ağır ceza mahkemesinin itirazı kabul edilmiş. Yani Hasan Gülbahar’ın infazını yaktık, yasadan falan faydalanamaz, ne var 30 yıl yatmış, 6 yıl daha yatsın denmiş.

İnanılmaz bir karar. Hadi 11 Ağır ceza mahkemesinin yorumcuları artniyetli, devrimci, sosyalist düşmanı diyelim peki Yargıtay nasıl bu itirazı kabule diyor. Ve gizli kapaklı. Olayın öznesi Gülbahar’ın haberi bile olmadan.

Hasan Gülbahar baş eğecek bir insan değildir.

Hasan Gülbahar hapishaneye götürülmeden önce kız kardeşi Sema’yı telefonda teselli edecek kadar güçlüdür. Keza Hasan Gülbahar hapishaneye götürülürken beni aramış ve vakur ve moralli bir tonda olayı anlatmıştır.

Hasan Gülbahar yalnız değildir.

09.10.2014


1489