Pazar Nisan 28, 2024

Ince bir Yagmur Yagar

kaypakkaya-partizan
Evin Günes / Yazımı size yolluyorum, umarım değerlendirip yayınlamaya değer bulursunuz. Ancak bilinmeliki bu yazı sonrada okuya okuya yazarlaşmış birinin yazısı değildir.16 yaşından beri Kürdistandaki savaşın tam ortasında yanıp yanıp yeniden dirilmiş birinin yazısıdır..selamlar saygılar.. _

 

Açtım gönül kapımı ,Amed'e ince ince bir yağmur yağar, azıcığıda gönlümdeki açık kapıdan içeri sızar. ordaki toprağı besler..
Kürdistan'a ince ince bir yağmur yağar, kobani deki halkım kalır yağmurun altında..  Aylardan eylül, sonra ekim, sonra kasım.. sonrası zemheri savaş daha da zorlaşır, yerler kayganlaşır.. soğuktan kirpikler donar., ayaklar yanar.. kendi ülkesindeki sömürge sınırlar arasıda savrulup dururken, yazın sıcaktan susuzluktan ayrıca, vurulan halkım zemheride soğuktan buzdan yer darbesini.. 

Bitmeli artık halkımın bu kötü kaderi, ya hepbirlikte ölelim yada hep birlikte direnelim son var gücümüzle.. Bu nasıl lanet yemiş topraklardır ki ortadoğu doyamadı kürdün kanına.. Öyle bir cohğrafyaki; yer altı tam cennet zenginliği, yer üstü ise kürdün kanı.. toprağıda bizim kanımızda bizim..

Tek korkuları ORTADOĞU BİRLEŞİK DEVLET (OBD)KURULARAK DÜNAYADA ÇOK GÜÇLÜ  BÖLGESEL BİR GÜÇ OLUŞMASI.
Daha önce hiç bu duyguları yaşamamıştı taşıdığım insan; üzgünüm ama kürdün-bizim yaşadığımız bu vahşete sessiz kalan kendi cephesinden karşı durmayan dayanışmayan, herkesten, insanlardan kelimenin gerçek anlamıyla nefret ediyorum artık... onları insan olarak görmüyorum.

Bir yahudinin yıllar yılı yaşadığı baskı karşısında gittikçe kendisini en üstün insan topluluğu saydiğı gibi sayıyorum halkımı, kendimi.. Örnek; bunca zulme karşı halen Tc de tek bir sivile zarar vermemiştir, kürdistan da "pis Türk" denilerek dövüle dövüle öldürülmemiştir tek bir Türk...

Yokmu fedaisi sanılıyor? Binlerce var! Örgütlü yada örgütsüz binlece var.. Ama ancak tek bir tanesi gidip Türkiye topraklarında sivil halkın içinde, metroda pazarda çarşıda meydanda kendini patlatmamıştır.

Bu nedir biliyormusunuz; bu tamda bütün dinlerin bileşkesi olan zerdüşt inancının insanda somutlaşmış halidir.- Kürdün ezidinin insan olma gerçekliğidir. 

Ama bu böyle devam etmez edemez..
Ya hep birlikte ölelim yada tarihin görüp göreceği en büyük direnişi gösterelim.."ovada savaşmaya alışık olmadığımız için hantal durdu gerillamız" deyip acizligin savunmasını yapacağınıza bu köpekleri besleyenlere tıpkı eskisi gibi gerilla gibi karşı durun savaşın bakın nasıl duruyor bu köpekler....

Bana havlayan köpeğe değil o köpeği üzerime salan sahibine vururum muhatap alırım..
"çözüm"sürecinde muhatabın kimse , sende çok iyi biliyorsunki Daiş SALDIRILARINDAKİ MUHATABINDA AYNIDIR ONLARIN SAHİBİR..

Anayasada reform tanımında bile yerini bulamayacak iğdiş edilmiş bir kaç demokratik hak için -ki buna bile 10 yıldır yanaşmadılar- bunca insanımızın evrenin bu döneminde bu ilkel vahşete maruz bırakılmasını, katline nasıl tahammül edilebiliyor bunu ben algılayamıyorum..

Su anda unutmasınki herkes peşmergedir gerilladır.Bu gün kobani yarın Mardin sonra Amed Urfa dir. ABD bilerek yaptırdı, desteğe göz yumdu bu güne kadar ,şimdi newyork times aracılığıyla birbir ışıd ile tr nin kirli ilikişkelerini teşhiş ediyor.
Ve TR YE MÜDAHELENİN YOLLARINI DÖŞERKEN MÜDAELESİNİ ŞİMDİDEN MEŞRULAŞTIRAYA ÇALIIYOR) alıştık ABD tarzına. Iran'dan önce TR yi vuracak, mudahele yakındır.. ama bu müdaheden önce, daha çok kanımız dökülecek..hazırlık hazırlık hazırlık..
evin güneş..


2376