Cumartesi Nisan 27, 2024

4. Yılmaz Güney Film Festivali bugün başlıyor

kaypakkaya-partizan
13-17 Kasım tarihleri arasında Batman‘da düzenlenecek 4. Yılmaz Güney Film Festivali‘nde yarışmalı bölümde yer alan 10 kısa filmin yanı sıra, 6 kısa metrajlı ve 6 uzun metrajlı film seyircilerle buluşacak.

 

13-17 Kasım tarihleri arasında Batman‘da düzenlenecek 4. Yılmaz Güney Film Festivali‘nde  yarışmalı bölümde yer alan 10 kısa filmin yanı sıra, 6 kısa metrajlı ve 6 uzun metrajlı film seyircilerle buluşacak. Festival boyunca, Musa Anter Halkevi, Mehmet Sincar Halkevi, Suçekan Köyü (Şikêfta) ve Yaylıca  Köyü’nde (Dirbêsa) gerçekleştirilecek olan film gösterimlerinin yanında; kamera, kurgu ve senaryo başlıkları altında toplanan üç atölyeye de katılmak mümkün olacak.


Festivalin yarışmalı bölümünün jürisi şu isimlerden oluşuyor:  Orhan Alkaya, Jano Rosebiani, Şilan Saadi, M. Hadi Sümer, Berfin Emektar, Zeynel Doğan ve Teymür Evdike.
Festivalde gösterilecek filmlerden bazılar ise şunlar: Ana Dilim Nerede, Buka Baranê, Fecira, Bê Re-Deng,  Xal û Xarze, Baghdad Messi, Döngü, Zıman-Dil, Orman-Daristan, Köy-Gund, Veşartî, Gökyüzü, Pepûk, Sor-Kırmızı, A friend For My Friend, Identity, Station, Evli Bir Çiftin Macerası, Evsizin Evi, Kağıttan Kayıklar ve Asê 32.


Festival kapsamında her akşam Yılmaz Güney klasiği Umut da seyircilerle buluşacak.

2080

Son Haberler