Cuma Nisan 26, 2024

Lice katliamı Almanya’da protesto edilecek

KAYPAKKAYA-partizan
Lice katliamı, Almanya’nın 4 ayrı kentinde düzenlenecek yürüyüş ve mitinglerle protesto edilecek.

 

Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM), yaptığı bir açıklamayla Lice’de dün Türk askerlerinin karakol inşaatlarına karşı protesto eylemi düzenleyen halka ateş açarak 2 kişiyi katletmelerini sert bir dille kınadı.

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından 2013 Newroz’unda başlatılan demokratik çözüm sürecine karşı AKP hükümeti ile Türk devletinin süreci oyalama ve yeni karakol inşaları ile savaş ve katliamda ısrarcı olduğu vurgulandı.
Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde dillendirdiği ‘b ve c planına dikkat çekilen açıklamada, “AKP’nin bu planı Lice’de katliam olarak devreye sokulmuştur. Lice halkının barışçıl biçimde demokratik eylemlerle barışı sahiplenmek için yeni askeri operasyonlara ve karakol yapımlarına karşı başlattığı demokratik eylemine AKP saldırarak insanlarımızı katletmiştir” dendi.

Tüm Kürtleri ile dostlarını AKP hükümetinin bu politikalarını kınayarak Lice halkına sahip çıkma çağrısında bulunan YEK-KOM, bunun için yapacakları yürüyüş ve mitinglere katılmaya davet etti.

YEK-KOM tarafından yapılacak Lice katliamını protesto yürüyüş ve mitingler şöyle:

8 Haziran

-Köln: Saat 18.00’da Dom Kilisesi önünde miting
-Hamburg: saat 17.00’da Merkez İstasyon önünde yürüyüş ve miting

9 Haziran

-Magdabug: Merkez istasyon önünde yürüyüş ve miting
-Berlin: Saat 17.00 Kottbussertor miting

10 Haziran

-Manheim: Saat 19.00’da Wasseturm’da yürüyüş ve miting

2234

Son Haberler