Cuma Eylül 20, 2024

Hrant’ın katiliyle hapishanede provokasyon!

kaypakkaya-partizan
Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, basın toplantısı düzenleyerek Tekirdağ F Tipi'nde devrimci tutsaklara Erhan Tuncel ile yöneltilen tehditlere dikkat çekti.

 

İHD İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına TKP/ML dava tutsağı Ali Gülmez'in annesi Selvi Gülmez ve avukatı Kemal Toraman da katıldı.

Basın toplantısı Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri adına hazırlanan basın metninin okunması ile başladı. Basın açıklamasını okuyan Semiha Köz, müebbet hükümlü Ali Gülmez'in yer değişikliği talebinin çeşitli gerekçelerle bir yıldır kabul edilmediğine dikkat çekti. Hapishane idaresinin her seferinde 'yer yok' yalanına sarıldığı ifade edilirken bunun anlamının 'tecrit içinde tecrit' olduğuna vurgu yapıldı.

Cezaevi idaresi Ali Gülmez'in yer değişikliği talebini görmezden geldiği gibi C Blok'ta bulunan Sinan Gülüm ve Coşkun Akdeniz'i de Gülmez'in bulunduğu A Blok'a sürgün etti. Basın açıklamasında “Ali Gülmez'in C Blok'ta bulunan yoldaşlarının yanına, C Blok'tan A Blok'a sürgün edilen Coşkun Akdeniz'le Sinan Gülüm'ün de C Blok'a geri götürülerek yaşanan hak ihlalinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” denildi.

 

Erhan Tuncel ile tehdit

Ali Gülmez'e uygulanan tecrit içinde tecritin yanında, cezaevi idaresinin Gülmez'i Hrant Dink'in katillerinden Erhan Tuncel ile kasıtlı yan yana getirerek provokasyon yaratmaya çalıştığı ifade edildi. Ali Gülmez'in koridoru her kullandığında Tuncel ile karşılaştığı vurgulandı ve cezaevi yönetiminden bu provokatif hareketinden vazgeçmesi istendi. "Hrant Dink gibi, sizi de öldüreceğim. Pis komünistler, devrimciler! Sonunuzu getireceğim!" sözleriyle Tuncel'in, hapishanede de devlet adına tetikçiliğe devam ettiği aktarıldı.

Gülmez'in vasisi olan İHD Cezaevi Komisyonu'nu üyesi Sevim Kalman ise tutsakların cezaevi yönetimiyle Tuncel konusunu konuştuğunu, tutsakların Tuncel'i muhatap almayacağını ancak gerektiği takdirde cevaplarını vereceklerini aktardı. Kalman, taleplerinin karşısında devletten beklentileri olmadığını çünkü devletin özünde faşizmin yattığını söyledi. Kalman, devletin ağır müebbet hükmü alan siyasi tutsaklar için ölene kadar cezaevinde tutma politikası uyguladığını, adli vakalarda ise 40 yıl olduğuna dikkat çekti.

1980'den bu yana kesintili olarak cezaevinde bulunan Ali Gülmez en son 2000'de tutsak düşmüş ve 2001 yılında ağır müebbet cezası almıştı.

2247