Cuma Eylül 20, 2024

PKK Yürütme Komitesi'inden

kaypakkaya-partizan
PKK’nin 35. Kuruluş Yıldönümü Halkımıza ve Demokratik İnsanlığa Kutlu Olsun Kürt kadını ve gençlerini, demokratik çevreleri ve dostlarımızı bu özgürlük ruhuyla partimizin 35. Kuruluş yıldönümünü karşılamaya, meydanlarda coşkulu bir şekilde kutlamaya ve aynı ruhla da 36. Zafer yılına katılmaya çağırıyoruz.

 

Partimiz PKK’nin 35. Kuruluş yıldönümünü Kürt halkı bulunduğu her yerde büyük bir coşku içerisinde karşılıyor. 36. PKK yılına Rojava direnişinin büyük başarıları ve Kürt halkının bu devrim etrafında kenetlenmesi içinde girilmekte, Kürt halkı bulunduğu her alanda demokratik ve özgür yaşam kazanımlarının yarattığı iddia ve kararlılıkla 27 kasım kutlamalarını yaşamaktadır.

PKK, 36. mücadele yılında Önder Apo’nun ve Kürdistan'ın özgürlüğü hedefine tüm gücüyle kilitlenmiştir. Bu temelde ve 36. Parti yılının daha büyük bir zafer yılı olacağı inancıyla başta Rêber Apo olmak üzere tüm yoldaşların, halkımızın ve insanlığın 27 Kasım Parti Gününü ve Ulusal Diriliş Bayramını kutluyoruz. Haki Karer yoldaşla başlayarak Sakine Cansız yoldaşa kadar uzanan, Rojava şehit direnişleriyle de devam eden tüm parti şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimize verdiğimiz zafer sözü bu vesileyle 11. Kongre kararlılığı temelinde bir kez daha yineliyoruz. Tüm şehit ailelerimizi ve özellikle de şehit annelerimizi saygıyla selamlıyoruz.

PKK bir şehitler partisi olarak şekillenmiş ve gelişme göstermiştir. Haki Karer yoldaşın anısına bağlılığın sonucunda kurulan partimiz binlerce şehidiyle demokratik, özgür ve onurlu yaşamın yolunu ardına kadar açmıştır. Önder APO’nun PKK’nin 35. Yılında partimizin ve halkımızın önüne koyduğu ‘demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa’ hamlesi, ardına kadar açılan bu yoldan zafer yürüyüşü çağrısıdır. Kürt halkı bu çağrıya başta Rojava Kürdistanı olmak üzere bulunduğu her yerde büyük bir kararlılıkla yanıt olmaktadır. 36. PKK yılı Önder APO’nun ve şehitlerimizin kurduğu bu özgürlük köprüsünden geçilerek demokratik ve özgür yaşamın kuruluşunun gerçekleşeceği bir süreç olacaktır.

PKK öncülüğünde kadın, kültür, düşünce devrimini gerçekleştirerek direnen halk gerçekliği haline gelen Kürt halkı, tarihte bir kez daha Ortadoğu kaosundan demokrasi ve özgürlük temelinde çıkışın, insanlığın şafak vaktine benzer bir şekilde özgürlük güneşinin doğuşunu yaşamaktadır.  21. Yy bu ilk çeyreğinde Ortadoğu coğrafyasına dayatılan toplumsal kırım gerçekliğidir. Kürt halkı ve PKK öncülüğü bu coğrafyanın en kadim halkı olarak şahsında tüm ortadoğu değerlerini ve halkların ortaya çıkardığı birikimi savunmasını yapmakta, demokratik Modernite kuramı ile demokratik ve özgür yaşam sistemini inşa etmektedir. Kürt halkı 27 kasım kutlamalarını bu anlam ve bilinçle karşılamakta, özgürlük ve direniş bayramı haline gelen bu günü halklarla birlikte yaşamın bayramına dönüştürmektedir.

Önder APO ve PKK öncülüğünde, 35. Yılında atılım içerisinde olan bu tarihsel birikim ve güncel taleplerdir. 2013 yılına milyonların huzurunda ilan edilen ‘demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa süreci damgasını vurmuştur. Kürdistan ve Türkiye’de halkların ortak yaşam projesi olan bu süreç aynı zamanda Ortadoğu halklarına Demokratik ulus sisteminin modelini de sunmaktadır. Reber APO ve Özgürlük hareketinin büyük fedakarlık ve öz verileriyle yürütülen bu süreç sömürgeci zihniyet ve politikalarında ısrar eden TC gerçekliği ile yoğun bir siyasi, kültürel, ideolojik mücadele içerisindedir.

27 Kasım 1978’te kurulan partimizin 35 yıldır artan bir tempo ile yürüttüğü özgürlük devriminde Rojava Kürdistan’ı ve burada yaşayan Kürt halkı büyük fedakarlık ve emek ile yer almış, binlerce şehitleriyle Kürdistan’ı boydan boya saran direniş mücadelesine Önder APO’nun emek ve yarattığı değerlere bağlılık temelinde katılmaktan bir an bile geri durmamıştır. 35 yıllık özgürlük mücadelesinde Rojava halkı ahlaki ve politik bir halk olma özelliklerini hem korumuş hem geliştirmiştir. Rojava devriminin bu tarihsel zaman aralığında gerçekleştirmiş olduğu özgürlük çıkışı bu anlamda özgürlük mücadelesinin birikimlerini ifade etmektedir. Uluslararası ve bölgesel işbirlikçi güçler ile birleşerek Rojava devrimine yapılan saldırılar Rojava halkımızın büyük bedeller ödeyerek gerçekleştirdiği ve koruduğu 35 yıllık devrimci değerlere yönelik düşmanlık olmaktadır.

Rojava Kürdistanın’da gerçekleşen direniş ve özgürlük mücadelesi, kazandığı mevziler ve ortaya çıkardığı şahadet gerçekliği, tüm Kürler açısından ulusal bilinç içerisinde Rojava direnişi etrafında birlik ruhunu açığa çıkarmıştır. Rojava’da Kürt kadınının ana vatanını savunmada gösterdiği kahramanlıklar destansıdır. Kürt kadını demokratik ve özgür yaşamın kuruluşuna görkemli bir direniş ile öncülük etmekte, Rojava devriminin yenilmezliğini erkek egemenlikli devletçi sisteme karşı özgür yaşam tutkusuyla sergilemektedir.

36. PKK yılı Rojava’da gerçekleşen Özgür Kürt devrimiyle yakılan devrimci atılımın Kürdistan’ın tüm parçalarını saracağı bir yıl olacaktır. Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesi Önder APO’nun özgürlüğü ve Kürt halkının demokratik var oluşu bedenleşecek, Rojava devrimi sömürgeci ve işbirlikçi politikaları işlemez kılacak bir mücadeleyi yürütecektir.

27 Kasım PKK’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle Kürdistan’da Kürt halkı başta olmak üzere yaşayan tüm halkların özgür ve birlikte yaşamını gerçekleştirmek için tüm zamanlardan daha fazla büyük bir inanç, irade, iddia ve kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Bu iddia ve kararlılık kadar zafer çizgisi PKK 11. Kongresinde netleşmiş bulunmaktadır. Elimizden geleni değil devrimin zaferi ve halklarımızın özgürlüğü için mücadelenin gerektirdiği kadar yeterli olmayı, bunu yaratacak ölçü ve özellikleri açığa çıkarma yaşanacaktır. Önder APO’nun ortaya çıkardığı öncülük böylesi bir tarzda gelişen zafer çizgisidir. bu çizginin temsilciliğini büyük PKK şehitlerine bağlılıklarıyla  geçen yıl kasım ayında şehit düşen Botan’ın büyük ve seçkin komutanları olan Reşit ve Kerim yoldaşlar yapmıştır. Devrimci halk savaşı hamlesinin öncü komutanları olarak zafer çizgisinin ruhu olmuşlar ve parti ayımızda parti gerçekliğini temsil etmişlerdir.

36. PKK yılına partimizin bu büyük devrimcilerinin anılarını özümseyerek ve onların komutasında Önder APO’ya ve Kürdistan’a özgürlük hedefini başarma kararlılığı ile giriyoruz. Onlar Apocu çizgide Önder Apo’nun ve Kürdistan’ın özgürlüğü hedefinde cesur ve kararlı bir mücadele yürütmenin hangi yolla başarılı olacağını gösterdiler.

Bu temelde tüm halkımızı, Kürt kadını ve gençlerini, demokratik çevreleri ve dostlarımızı bu özgürlük ruhuyla partimizin 35. Kuruluş yıldönümünü karşılamaya, meydanlarda coşkulu bir şekilde kutlamaya ve aynı ruhla da 36. Zafer yılına katılmaya çağırıyoruz.

Yaşasın Özgür ve Demokratik Kürdistan Mücadelemiz!

Yaşasın Gerilla ve Halk Direnişimiz!

Yaşasın Halkımızın Özgürlük Öncüsü PKK ve PAJK!

Bijî Rêber Apo

PKK Yürütme Komitesi

26 Kasım 2013

 

 

3153