Pazar Eylül 8, 2024

Grup Yarın üyesi Yalçın Doğru'dan Mektup Var

kaypakkaya-partizan
Alnımızın ak cefası olan hapishane günlerinde üreterek direniyoruz. AKP iktidarının baskılarına, başkaldırının sembolü olan Gezi Direnişi, kısa zamanda ülkenin birçok yerinde karşılık buldu ve büyüdü.

 

Merhaba Dostlar,

Bu mektubu sizlere Balıkesir L Tipi hapishanesinden yazıyorum. Sevgili GÖRÜLMÜŞTÜR ekibi, sizlerin "Gezi tutsakları" ile dayanışma amacıyla gönderdiğiniz mektubu ve kartı bir ayı aşkın süre sonra ancak alabildim. Mektubu gönderdiğiniz Bursa H Tipi hapishanesindeki insanlık onuruna aykırı 'keyfi ayakkabı araması, kimlik dayatması vb.' uygulamalara karşı geldiğimiz gerekçesiyle, Bursa'da devam eden yargılamaya rağmen, Çanakkale, Balıkesir ve Eskişehir hapishanelerine sürgün 'sevk' edilerek cezalandırıldık. İleri demokrasi nutukları atan AKP iktidarının uygulamaları dışarıda nasılsa, içeride de tamamen hukuksuz ve anti-demokratik uygulamalarla devam ediyor.

Bizler ustalarımız Pir Sultan, Dadaloğlu, Nazım Hikmet ve Ruhi Su gibi, halktan yana sanat yapan Grup Yarın üyeleriyiz.Suçlarımız arasında Grup Yorum konserine destek vermek, Gezi Parkı Direnişi'nin yanında olmak, cezaevlerindeki hasta tutsakların serbest bırakılmasını istemek gibi büyük suçlar!

Yani dostlar,

Alnımızın ak cefası olan hapishane günlerinde üreterek direniyoruz. AKP iktidarının baskılarına, başkaldırının sembolü olan Gezi Direnişi, kısa zamanda ülkenin birçok yerinde karşılık buldu ve büyüdü. Bu protestolar sırasında Ali İsmail'i, Ethem'i, Ahmet'i, Mehmet'i, Abdulah'ı kaybettik. Bunların yanı sıra yüzlerce insan yaralandı. Onlarca insanımız gözlerini kaybetti ve sakatlandı. Berkin Elvan başına isabet eden gaz kapsülünden dolayı 5 aydır komada. Tüm bu olaylar tarihin sayfalarına, silinmemek üzere kaydedildi

Sevgili dostlar,

bu mektubumu sizlere Ümit İlter'den bir şiir hediye ederek sonlandırıyor, hepinizi sevgiyle kucaklıyorum .

Bizim bütün sokaklarımız

Hodri meydana çıkar

O meydanda sineye çekilmez haksızlık

O meydanda alttan alınmaz kepazelik

O meydanda baş eğilmez, baş kaldırılır.

 

Bizim bütün sokaklarımız

Hodri meydana çıkar

O meydana çıkmayana adam denmez

O meydanda kalmayana yiğit denmez

O meydan ki onurumuzun eridir

Hodri meydan yüreğimizin içidir

Ferhat ile Volta (Ümit İlter)

Yalçın Doğru

F-9 Alt L Tipi Hapishane

Kepsut/Balıkesir

(Görülmüstür org)

3399