Cumartesi Eylül 21, 2024

Kürt Halkının Çığlığını Duy!.. Susma… Ses Ver!..

kaypakkaya-partizan
Kürt ulusuna dayatılan “kader” ile kadınlara dayatılan “kader” aynıdır!.. Kürt ulusunun parçaladığı her zincir, kadın özgürlük mücadelesine de güç verecektir. Rojava kadın devrimi bunun somut ifadesidir!..

 

7 Haziran seçimlerinde yenilgiyi hazmetmeyen faşist AKP iktidarı, Kürdistan’da şiddeti yeniden devreye koydu. Tankıyla, topuyla, panzeriyle, tomasıyla, asker ve polisiyle, korucusu, özel timi ve kontrasıyla Kürdistan’ın il ve ilçelerini abluka altına alan sömürgecilik, sokağa çıkma yasağı ilan ederek, tanklar, toplarla saldırarak Kürt özgürlük mücadelesini boğmaya, Kürt halkını teslim almaya çalışmaktadır. Ama nafile!.. Kürt halkı, kadınları ve gençleri direniyor!..

Sömürgeci faşist Türk devleti, özyönetime dirençle sarılan barikat başlarında onurluca mücadele eden Kürt gençlerini, kadın ve erkeklerini, çocuklarını kurşunlamayı, katletmeyi sürdürüyor…

Kürt ulusunun özyönetim iradesine karşı başlatılan sıkıyönetim uygulamaları Sur, Silopi, Cizre, Dargeçit ve Nusaybin’de işgal politikası ile sürdürülmektedir. Kürdistan tam bir askeri işgal altındadır. Direnen güçlerle işgalci güçler arasında yaşananlar, operasyon değil bir iç savaştır.

Hamile kadınlarımız, yaşlı ninelerimiz, çocuklarımız katlediliyor!.. Şehirler paramparça ediliyor. Elektrik, su, yemek gibi temel yaşam kaynaklarına ulaşılamıyor. Okullar ve tüm devlet kurumlarında çalışanlar bölgeden çekilmiş durumda. Yakınlarına ulaşmak isteyen, durumu protesto eden bölge halkı üzerine kurşunlar yağdırılıyor…

Her milliyetten dostlar, kadınlar;

Sömürgeci Türk devletinin saldırıları sadece Kürt halkına yönelik değildir. Batıda Türk işçi ve emekçilerine, demokrasi yanlısı muhalif güçlere de yönelmiş bir saldırıdır. Kürt halkına uyguladığı katliamlarla demokrasi isteyen güçlere mesaj verilmekte, boyun eğmelerini istemektedirler.

Yine yürütülen bu kirli savaşta sadece Kürdistan coğrafyası ve toprağı işgal edilmiyor, kadın bedeni de işgal altında.

Özsavunma mücadelesinde şehit düşen Ekin Wan’ın bedenini çırıl çıplak soyarak sokaklarda teşhir eden, hapishanelerde kadın tutsaklara çıplak arama dayatan sömürgeci devletin Kürdistan’da yürüttüğü kirli savaşla ne kadar kadın düşmanı olduğu ispatlanmıştır.

Sizleri: Kürdistan’da yürütülen kirli savaşta; bedenimize, ruhumuza, özyönetimimize, özsavunmamıza, onurumuza uzatılan elleri kırmaya çağırıyoruz!..

Tüm insanlığı sokaklara çağırıyoruz!.. 

Kürt ulusuna dayatılan “kader” ile kadınlara dayatılan “kader” aynıdır!.. Kürt ulusunun parçaladığı her zincir, kadın özgürlük mücadelesine de güç verecektir. Rojava kadın devrimi bunun somut ifadesidir!..

SES VERİN, ONLARA DİZ ÇÖKTÜRELİM!

Kahrolsun Kölelik Yaşasın Özgürlük!

Yaşasın Kadınların ve Kürt Ulusunun Eşitlik ve Özgürlük Mücadelesi!

Yaşasın Özyönetim ve Özsavunma Direnişi!

21 Aralık 2015

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ 

958