Cumartesi Eylül 21, 2024

PARiS'TE KIZILKARANFiLLERiMiZi ANDIK!!!

kaypakkaya-partizan
18 Yasinda bir genc gibi gelismektedir zafer kimilerine göre kötüdür olum kimilerine göre ecel kimilerine göre 90 günde örülen direnis ölüm canlanan yasamdir Kaypakkaya'larda siiri okundu.

 

21 Ekim de Dersim Ovacikda sehit düsen 3 TKP/ML TIKKO gerillasini anmak icin bugun Fransa’nin Baskenti Pariste ACTIC lokalinde Partizancilar olarak bir anma töreni gerceklestirdik
Anmaya Sehit düsen 3 Kizilkaranfillerimiz Cengiz içli (ünal) Hakan çakir (Yurdal) ve Özgüc Yalçin (Sefkan) yoldaslar sahsinda tüm sosyalizim komunizim ve demokrasi mücadelesinde sehit düsenler icin bir dk saygi durusu ile basladik. 18 Yasinda bir genç gibi gelismektedir zafer kimilerine göre kötüdür ölüm kimilerine göre ecel kimilerine göre 90 gününde örülen direnis ölüm canlanan yasamdir Kaypakkaya'larda siiri okundu.

Partizan adina bir yoldasimiz sürece iliskin kisa bir konusma yapti. Konusmasinda fasiszmin tüm dünyada oldugu gibi ülkemizde iktidarini elinde tutabilmesi için sürekli siddet baski ve katliyamlar gerçeklestirdigi özellikle Suruc (Pirsus) baslayan sonrasinda Diyarbakirda yapilan bombali saldirilar ve Ankaradaki fasist saldirilarla toplumda bir korku ve yilginlik yaratilmaya çalisildigini ama buna ragmen devrimciler olarak geri adim atmayacagimizi her zamankinden daha çok görev ve sorumluluklarimiza sarilmamiz gerektigini ve sehit 3 kizilkaranfilimize yakisaninda bu oldugunu belirterek sehitlerimizin bilincimizde yasadigini onlarin toprakta tohum hasadimiz da devrim olacaktir diyerek Partizancilarin sehit yoldaslarinin kavgalarini sürdürücüsü ve takipçisi olacagini ifade ederek sinif mücadelesine herkesin daha duyarli olmasi gerektigini ifade etti.

 Konusmasi ardindan Devrim Sehitleri ölümsüzdür slogani atildi. Daha sonra TKP/ML MK sehit yoldaslarla ilgili aciklamasi okundu. Yasasin devrimci dayanisma slogani atilmasinin ardindan Anmaya katilan devrimci yapilardan MLKP adina söz alan arkadas Türkiyede yasanan saldirilar karsisinda tüm devrimci kurumlarin ortak hareket ederek birlikte güçlü bir devrimci tutum alinmasi gerektigini ifade ederek bunun her zamankinden çok daha fazla önem kazandigini ifade etti. Sonrasinda MKP adian soz alan arkadas Devletin mazlum halklar uzerinde estirdigi fasist siddete dikkat çekerek bu saldirilara karsi devrimci siddetle karsilik verilmesi gerektigini ifade etti.Anma etkinligimize TKiP destek verdi.

Sehit kizilkaranfillerimizin devrimci mücadelelerini anlatan sinevizyon gösterimimizin ardindan anma etkinligimizi sonlandirdik.

 

991