Cuma Eylül 20, 2024

Yatağan işçisi sokaklara döküldü: Hedef Ankara!

kaypakkaya-partizan
Özelleştirmelere karşı, Muğla ve Zonguldak'dan yola çıkan enerji ve maden işçileri yarın başkentte olacak. Yatağan'da yapılan yürüyüş ve basın açıklamasında işçiler, “Hükümet istifa” sloganlarıyla Ankara'ya seslendi. Eyleme Yatağan halkı büyük destek verdi, balkonlardan bile sloganlar yükseldi.

 

Enerji ve maden işçileri, Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve ÇATES termik santralleriyle GELİ kömür ocağının özelleştirilmesine karşı yarın Ankara'da buluşuyor. Başkent yarın, TEKEL direnişinden bu yana gerçekleşen en büyük işçi eylemine ev sahipliği yapacak.

Bugün, gün boyunca süren hazırlıkların ardından saat 16.30'da Yatağan Termik Santrali önünden yürüyüşe başlayan binlerce Tes-İş ve Türkiye Maden-İş üyesi, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Ankara, Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri”, “Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganlarıyla, Madenci Anıtı'na geldi. İşçilerin yolu kapatarak, eyleme katılmayan santral işçilerinin servislerini engellemesi üzerine, servisler Petrol Ofisi'ne girerek beklemek durumunda kaldı. Servislerden inen Kemerköy ve Yeniköy işçileri ise yürüyüşe katıldı. Yatağan girişinde oturma eylemi yapan binlerce işçi, hep bir ağızdan “Yatağan işçilerinin andını” okudu.

Yolsuzluklara tepki
Madenci Anıtı'nda yapılan basın açıklamasında konuşan Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, siyasi iktidarın işçilerin tüm uyarılarına rağmen özelleştirme inadından vazgeçmediğini belirterek, “Talebimiz ihalelerin iptal edilmesidir” dedi. Hükümetin yolsuzluklarına da tepki gösteren Girgin, “Ankara’ya, milletin parası, malı, mülkü yağmaya, talana, rüşvete, yolsuzluğa kurban gitmesin diye gidiyoruz” dedi.

'Hükümet istifa'
Sözlerini “Yaşasın onurlu mücadelemiz, yaşasın tam bağımsız Türkiye” diyerek bitiren Girgin'in konuşması sık sık “Hükümet istifa”, “İşçiler birleşin, iktidara yerleşin” sloganlarıyla kesildi. Halkın da büyük destek verdiği basın açıklaması sırasında, evlerin balkonlarından dahi “Kahrolsun AKP iktidarı” sloganları yükseldi.

Enerji ve maden işçileri, yarın saat 10.00'da Ankara'da Toros Sokak'ta toplanacak. Burada Zonguldak'tan gelen ÇATES ve Türkiye Taş Kömürü işçileriyle ve Ankara halkıyla buluşacak olan işçiler, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yürüyecek.

1596