Cuma Eylül 20, 2024

Tacize karşı kadın avukatlardan ortak savunma çağrısı

kaypakkaya-partizan
Diyarbakır Barosu’na bağlı avukatlık yapan Sedat Yurtdaş’ın yanında çalıştırdığı Yeni Demokrat Kadın aktivisti

 

stajyerine yönelik sistematik cinsel tacizine ilişkin, Savcılık ve Baro nezdinde şikâyet dilekçeleri verilmiş ve Diyarbakır Başsavcılığı, eril yargı kararlarına bir yenisini ekleyerek “takipsizlik” kararı vermişti.

Bunun üzerine 31 kadın avukat harekete geçerek, tüm kadın avukatlara yönelik bir çağrı yaparak, tacize uğrayan kadın arkadaşı ortak savunmaya çağırdı.

31 avukatın imzasının bulunduğu çağrı metni şu şekilde

Geçtiğimiz aylarda stajyer avukat bir kadın arkadaşımız, yanında staj yapmakta olduğu Diyarbakır Barosu avukatlarından Sedat Yurttaş'ın sistematik tacizine maruz kalmıştır. Bu taciz olayı karşısında sessiz kalmak istemeyen arkadaşımız kadın örgütlerinin de desteğiyle olayı kamuoyuna duyurmuştur. Bu duyurunun hemen akabinde Sedat Yurttaş ve destekçileri, komploculuk gibi suçlamalara girişmişler, arkadaşımızı taciz etmeye devam etmişlerdir. Tüm bu suçlayıcı, yalnızlaştırıcı tutuma rağmen yasal süreç de başlatılmış, Sedat Yurtdaş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş, aynı zamanda olay Diyarbakır Barosu'na da taşınmıştır. Ancak hemen her taciz vakasında karşılaştığımız gibi Diyarbakır Başsavcılığı takipsizlik kararı vermiştir.

Kuşkusuz yaşanan taciz vakası ne ilktir ne de son. Erkek egemen sistemin parçası ve yürütücüsü olan yargı, her zamanki tavrını göstererek Sedat Yurttaş'ı aklamaya çalışmaktadır.

Hâlihazırda var olan hukuksal sürece yönelik itirazlarımızı sunmanın, tacize uğrayan kadınların yalnız olmadığını ve taciz vakalarının takipçisi olduğumuzu gösterebilmenin bir ayağı olarak arkadaşımızın vekilliğini yapmak istiyoruz.

Bu çerçevede bu süreçte vekillik üstlenmek isteyen kadın meslektaşların gerekli bilgilerini 10.02.2014 tarihine kadar aşağıda belirttiğimiz mail adresine göndermelerini rica ediyoruz.

 

t acizehayir2014@gmail.com Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir veya ezgiduman1987@gmail.com Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

 

Av. Aycan Çiçek- Av. Arın Gül Yeniaras- Av. Ayşegül Celayir- Av. Burcu Özaydın- Av. Dilara Baş- Av. Ezgi Duman- Av. Ezgi İpek-Av. Fatma Demirer- Av. Fatma Elif Koru- Av. Fatma Elveren- Av. Fatma Ufuk Gürler- Av. Fatma Yiğen- Av. Gizem Uğur-Av. Gözde Mutlucan- Av. Gül Çatalbaş- Av. Gülhan Kaya-Av. İlknur Alcan- Av. Kübra Kurtoğlu- Av. Neziha Eken- Av. O. Meriç Eyuboğlu- Av. Özgü Özalhas- Av. Özgür Cihan- Av. Özlem Ayata- Av. Özlem Gümüştaş- Av. Rengin Gül- Av. Selen Hızal- Av. Selmin Cansu Demir- Av. Sezin Uçar- Av. Sibel Özen- Av. Ş.Ceren Uysal- Av. Zehra Şahin Yeşil

3023